actions speak louder than words

Tuesday, April 03, 2012

Posted by yuss yusoff on Tuesday, April 03, 2012 in , , | No comments
Sah sehari dua ni tajuk perbualan guru-guru dan penjawat awam  lain berkisar kepada gaji SSM yang telah melalui proses penambahbaikan selepas SBPA dibatalkan sepenuhnya. Laman JPA mungkin merupakan antara laman yang bahannya didownload dengan banyak pada minggu ini. Khususnya yang ini : Pekeliling KENAIKAN GAJI PEGAWAI PERKHIDMATAN AWAM PERSEKUTUAN

Apa yang penting guru-guru kena baca Lampiran 12...dan ingat apa yang Presiden CEUPACS kata dalam Berita Harian : PERIKSA SENDIRI KENAIKAN GAJI IKUT SSM

KUALA LUMPUR : Penjawat awam perlu mengambil inisiatif sendiri memeriksa kenaikan gaji masing-masing mengikut jadual kenaikan gaji baru di bawah Sistem Saraan Malaysia (SSM) bagi memastikan mereka menerima kenaikan sepatutnya.

Presiden CUEPACS, Datuk Omar Osman, menyarankan supaya semua penjawat membaca dan memahami Pekeliling Perkhidmatan mengenai jadual gaji baru itu sebelum menandatangani apa-apa persetujuan.

"Ini kerana sebelum ini banyak masalah timbul selepas menandatangani disebabkan penjawat awam sendiri tidak memahami kenaikan gred dan berharap ia tidak akan berlaku selepas ini.
"Mereka perlu peka terhadap kenaikan gaji mereka sendiri dan buat perbandingan mengikut jadual baru serta meneliti dengan baik semua pembayaran bermula Januari 2012," katanya ketika dihubungi Berita Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas Pekeliling Perkhidmatan mengenai jadual gaji baru yang dikeluarkan Jabatan Perkhidmatan Awam selaras dengan keputusan kerajaan melaksanakan pelarasan gaji.

Dipetik dari Berita Harian 03/04/2012

0 comments:

Search Our Site

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter