actions speak louder than words

Sunday, October 24, 2010

Posted by yuss yusoff on Sunday, October 24, 2010 in , , , | No comments
Salam.

Selepas tamatnya 94 minit perlawanan malam tadi, sah Kelantan sekali lagi mengulangi sejarah mara ke final seperti tahun lepas, menewaskan pasukan penuh liat Kedah 1-0.

Lagi sah lawan mereka adalah 'musuh' yang sama iaitu Negeri Sembilan (selepas lebih awal menamatkan perlawanan dengan kemenangan agregat 2-1 ke atas Johor FC).

Menamatkan separuh masa pertama tanpa sebarang gol, memungkinkan nasib tidak banyak menyebelahi Pahlawan Merah. Nampak macam serba tak menjadi untuk mendapatkan gol walaupun bertubi-tubi kali serangan dilancarkan. Peluang demi peluang keemasan terlepas begitu saja.

Paling menakutkan ianya seumpama menerbitkan bibit kekecewaan dalam kalangan pengurusan dan penyokong-penyokong setia Red Warrior ini. Namun sedikit tuah, Norshahrul Idlan muncul sebagai hero of the day dibantu kelekaan Helmi Eliza memungkinkan Kelantan sekali lagi beraksi di final Piala Malaysia.

Besar harapannya agar Red Warrior beraksi dengan lebih kemas dan penuh semangat untuk mengukir sejarah kecemerlangan menjuarai Piala Malaysia pada 30 Oktober ini.

p/s : dengar cerita ramai penyokong tak boleh masuk stadium kerana dah melebihi had. Hmm bila komplek sukan tunjung nak siap ni, buat stadium baru yang boleh muat 50, 000 pun rasanya kena masa dah ni. Itu pun silap haribulan tak muat juga. Rakyat Kelate ada di mana-mana.

Bukit Jalil menggamit Lagi. Gomo Kelate Gomo. Steady Satia Steady.


(gambar ambik dari kelate .net)

0 comments:

Search Our Site

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter