actions speak louder than words

Thursday, May 06, 2010

Posted by yuss yusoff on Thursday, May 06, 2010 | No comments
Salam.

Selepas 3 hari mengharungi bahang di turf Komplek Hijau Kuning Alor Setar, cabaran team hoki lelaki Bwh 18 thn SMS Kubang Pasu dalam Kejohanan Hoki MSS Daerah Kubang Pasu 2010, berakhir diperingkat suku akhir semalam.

Ditewaskan 0-2 oleh SMK Tengku Anum (TATAR) bukanlah satu perkara yang membahagiakan, cuma apabila melihat kepada persembahan yang ditunjukkan oleh skuad yang setahun jagung ini, bermain habis-habisan menentang skuad yang memang dah 'establish' amat-amat menggembirakan saya. Jika TATAR membalun 2 pasukan lain 6-0 (SMKB Bukit Kayu Hitam dan SMK Pulau Nyior) dalam saingan kumpulan, lega bila berjaya mengekang TATAR dari berpesta gol (cuma bolos 2 gol).

Tahniah buat skuad muda yang rata-ratanya dibarisi oleh pelajar f4 dan f2 serta f1. Seri dua kali dan melepaskan 2 gol dalam saingan peringkat ini menunjukkan potensi besar untuk digilap di masa hadapan. Begitu juga dengan skuad perempuan, tahniah atas kesungguhan yang ditunjukkan walaupun kandas 2 kali, seri sekali, ternyata ada peningkatan berbanding di Kejohanan SBP yang lalu.

Tahniah juga buat Atikah Musi Abdullah kerana berjaya dipilih mewakili daerah Kubang Pasu. Terima kasih juga kepada 'coach' sir Roslan atas bimbingan dan tunjuk ajar, Ckg Velson dan Ckg Hashimah atas kerjasama yang diberikan. Selamat maju jaya.

Wassalam.

0 comments:

Search Our Site

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter