actions speak louder than words

Wednesday, November 18, 2009

Posted by yuss yusoff on Wednesday, November 18, 2009 in , , | No comments
Salam.

18.11.2009

Hari ini calon-calon SPM akan menempuh peperiksaan. ramai dalam kalangan mereka agak gementar, gugup dan cemas. Walaupun tahu mereka akan diganjari dengan apa yang telah mereka usahakan sepanjang 2 tahun terakhir ini.

Taklimat pagi tadi oleh Unit Peperiksaan dan kata-kata perangsang dari guru subjek dan Tuan Pengetua rasanya sikit sebanyak dapat menghilangkan rasa cemas. Iringan doa restu daripada guru-guru untuk kejayaan antum semua. Semoga ilmu-ilmu yang dicurahkan akan diimplemenkan sebaik mungkin. Insyaallah.

18.11.2009

Hari ini juga sepatutnya Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat (TGNA) berlepas ke Mekah untuk menunaikan haji. Namun qadak qadar Allah SWT mengatasi segalanya. Polemik yang meletus sepanjang minggu lepas (isu penajaan belanja haji oleh seorang ahli perniagaan) sehingga menuntut campurtangan SPRM dalam pentadbiran kerajaan negeri (anak syarikat pentadbirannya : PBMK), menuntut TGNA membatalkan hasrat untuk menunaikan haji.

Secara peribadinya saya sangat bersetuju dengan keputusan itu. Atas dasar integriti penjawat awam (negeri) dan integriti peribadi, molek sangat la TGNA tidak mahu meneruskan hajat tersebut. Ada hikmahnya.

Insyaallah.

0 comments:

Search Our Site

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter